Irish Film Week 2012 -tiedote

Tiedottamisen kurssilla piti vuosi sitten värkätä tiedoteharjoituksia. Koska olin ollut syksyllä suunnittelemassa Irish Film Week 2012 -tapahtuman markkinointia ja tiesin sen pohjalta tapahtumasta paljon, niin päädyin tekemään tiedotteen siitä.


OULUSSA NÄHDÄÄN IRLANTILAISIA ELOKUVIA 27.9.‒6.10.2012

Oulussa järjestetään maailman pohjoisimpana Irlanti-festivaalina tunnetun Irish Festival of Oulun yhteydessä myös irlantilaisten elokuvien festivaalitapahtuma; Irish Film Week järjestetään nyt neljättä kertaa.

Irish Film Weekin näytökset esitetään 27.9.‒6.10 Kulttuuritalo Valveen Elokuvateatteri Studiolla (Hallituskatu 7). Liput elokuviin maksavat 2 €, paitsi poikkeuksena päänäytös The Pier, johon liput maksavat 3 €. Lippuja voi ostaa Valveen lipputoimistosta.

Elokuvat ovat englanninkielisiä ilman suomenkielistä tekstitystä. Osassa elokuvista puhutaan iirinkieltä, ja ne on tekstitetty englanniksi. Elokuva Parked on Film Weekin näytöksistä ainoa, jossa on suomenkielinen tekstitys; elokuvassa näyttelee suomalainen näyttelijä Milka Ahlroth.

Film Week järjestetään yhteistyössä Oulun Elokuvakeskuksen, Kulttuuritalo Valveen, The Irish Film Instituten ja Kerry Festivalin kanssa. Esitettävät elokuvat ovat voittaneet palkintoja muilla elokuvafestivaaleilla ja saaneet osakseen muutenkin huomiota kotimaassaan Irlannissa. Irish Film Weekin pääelokuvan The Pierin ohjaaja Gerard Hurley osallistuu elokuvaviikolle ja The Pier -näytöksen jälkeen hän jää vastamaan katsojien kysymyksiin elokuvasta.

Elokuvien synopsikset, esitysajat, ikärajat sekä muu tapahtumainfo löytyvät Oulun elokuvakeskuksen sivuilta www.oulunelokuvakeskus.fi/oek/irishfilmweek.

Lisätietoja:
Brent Cassidy
Festivaalipäällikkö
050 380 1908
info[at]irkku.fi

Kommentit